8 anyagot vettek fel a rákkeltő anyagok közé, többek között a dízel kipufogó gázt is

 

Az Európai Parlamentben megállapodás született a Bizottság második javaslatáról, amely a munkahelyen elismert rákkeltő hatású vegyi anyagok listáját szélesíti.

Ezzel a megállapodással további 8 rákot okozó vegyi anyagot vettek fel a rákkeltő anyagok és a mutagén anyagokról szóló irányelvbe, többek között a dízel kipufogógázokat is.

A rák elleni küzdelem, valamint az egészségesebb és biztonságosabb munkahelyek létrehozása kiemelt fontosságú Európai Bizottság számára, és a szociális jogok európai pillérének egyik alapelve. A bizonyítékok azt mutatják, hogy munkavégzéssel összefüggésbe hozható halálesetek 52% -ával a rák továbbra is a legnagyobb gyilkos a munkahelyen.

 

A dízelmotorok kipufogógázainak (DEEE) potenciálisan 12 millió munkavállaló van kitéve. Őket fogják jobban védeni az előírások, mivel a dízel kipufogógázokat az expozíciós határértéket hozzáadták a végső megállapodáshoz.

 

Öt rákkeltő anyag esetében meghatározzák az expozíciós határértékeket (a munkahelyi levegőben megengedett maximális mennyiség) és / vagy a bőrön keresztül felszívódó anyag mennyiségén):

triklór-etilén, 4,4-metilén-anilin, epiklórhidrin, etilén-dibromid és etilén-diklorid.

 

Rákkeltő és mutogén anyagok expozíciója

Email cím:
Jelszó:

Elfelejtette jelszavát?
Kattintson ide!

Súgó

Belépés a Mufosz-baHasznos linkek